blå sygesikringskort england brexit


Kontakt Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 247 hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet. Hvis det ender med den såkaldte No-deal Brexit dækker det blå EU sygesikringskort ikke længere.


Pin On Duchess Kate

- Efter Brexit er det derfor helt afgørende at man selv har en rejseforsikring der dækker og hjælper når turen går til Storbritannien siger Anja Lintrup.

. Bliver du derfor sygesikret i Storbritannien skal du have udstedt et britisk sygesikringskort der viser hvilken af de to aftaler du er omfattet af. Det blå sygesikringskort giver dig ret til. I Brexit overgangsperioden som gælder til den 31.

Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger. UK Storbritannien og Nordirland Du kan kun gå direkte til en læge der er tilknyttet den offentlige sygesikring. Det blå sygesikringskort dækker heller ikke den evt.

Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et midlertidigt bevis til. Er der særlige forhold vedrørende arbejde der gør sig gældende når jeg. Storbritannien introducerer nye britiske sygesikringskort.

Er du således på forretningsrejse visse andre rejser hvor du ikke selv. En aftale blandt de nordiske lande - Nordisk konvention. Du skal vise dit EU-sygesikringskort det blå kort.

For akut lægehjælp ring 999 eller 112. Brug det blå EU-sygesikringskort på rejser i EU- EØS-lande og Schweiz. Hvis du er ansat i dit værtsland skal.

Du kan bruge det blå EU-sygesikringskort ved rejser til andre EU-lande og EØS-landene. Rejser du uden for EU-landene Norge Island Liechtenstein Schweiz og Storbritannien er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark og du kan derfor hverken anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU-sygesikringskort. Hvis du pludselig bliver syg under et midlertidigt ophold i et andet EU-land - uanset om du er på ferie forretningsrejse eller studieophold - har du som EU-borger ret til lægebehandling der ikke kan udsættes til du kommer hjem.

December 2020 vil de nuværende regler om sygesikring for personer der bevæger sig mellem EU og Storbritannien fortsat gælde. Egenbetaling der kan være ved sygebehandling i det pågældende land. Du har udelukkende ret til sygehjælp på samme vilkår som personer der er offentligt sygesikrede i landet.

Bestil det blå EU-sygesikringskort. Uanset hvilken af aftalerne du er omfattet af vil du miste retten til at søge tilskud til køb af sundhedsydelser uden for dit. Derfor er det vigtigt at du anskaffer dig det blå EU-sygesikringskort inden du tager afsted.

Hvis man har planer om at rejse til England Skotland Wales eller Nordirland er det vigtigt at tjekke at forsikringen dækker behandling og medicin. Hvis du ikke er ansat kan det europæiske sygesikringskort være en mulighed hvis du er berettiget til det. Metta Frost sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed siger.

Du kan bestille kort til dine børn under 18 år hvis de bor på samme adresse som dig. Det gule sygesikringskort gælder ved akut sygdom på ferierejser hvis rejsen højst varer en måned. Det blå EU-sygesikringskort giver adgang til sygesikring på rejser i EU- EØS-lande og Schweiz.

Hvis du rejser uden for Danmark Færøerne og Grønland opfordres du til at tegne en privat rejseforsikring. Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Storbritannien. Sådan dækker det blå sygesikringskort på fx ferie i et EU-land.

Kortet dækker ved læge hospitalsbehandling hospitalsindlæggelse tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den. Det skal du selv betale hvis du ikke har en rejseforsikring. Der gælder særlige regler for hjemtransport fra Finland Island Norge og Sverige pga.

England Skotland Wales og Nordirland. Men hvad dækker det blå kort helt præcist. Du har den samme ret til sundhedspleje som folk der er forsikret i det.

Udtrædelsesaftalen samt Handels- og samarbejdsaftalen. Og kan der være grunde til at købe en privat rejseforsikring til ferien. Rejser du til lande uden for Europa er du ikke dækket via det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om hvordan du kan være dækket af dit blå EU-sygesikringskort i informationen om Brexit hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Norge Island og Liechtenstein. Det blå kort sidestiller dig med borgere i det pågældende EUEØS-land og gælder kun for behandling på offentlige.

Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort. Derfor kan du komme til at betale en del af behandlingen selv. Brexit og rejseforsikring Da briterne forlod EU ved årsskiftet fik det den konsekvens at det blå EU-sygesikringskort ikke længere gælder i England Skotland Nordirland og Wales.

Det blå sygesikringskort inden afrejse til Storbritannien. Det blå sygesikringskort dækker EU og det dækker fortsat Storbritannien i overgangsperioden frem til. Fra og med den 1 august skal du benytte det blå sygesikringskort der dækker ved midlertidige ophold i EU-lande i op til et år.

Du er dækket at det blå sygesikringskort når du rejser til Storbritannien. Sygesikring under midlertidige ophold. Begge aftaler har betydning for sygesikring og adgang til sundhedsydelser for de EU-borgere og briter.

Brexit - EUs aftaler med Storbritannien Som følge af Brexit har EU og Storbritannien indgået to aftaler. Fra og med den 1 august 2014 sker der ændringer i dækningen for det gule sygesikringskort hvis du skulle blive syg under rejse i England. Alt dette samt meget mere får du svar på i denne guide som jeg har fået hjælp til at skrive af RejseforsikringsGuidendk.

Hvis du er bosat i Danmark og undergivet dansk social sikring er der vigtigt at kende reglerne for dækning hvis der er behov for sygesikring under ophold i England. Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et. Hvis du tager til et andet EU-land for at studere forske være i praktik eller tage en erhvervsuddannelse skal du have en sygesikring der dækker alle former for sundhedsrisici i værtslandet.


Pin On What Can Be Learned From Bones


Pin Pa Projekt Att Testa


Https Imagesvc Meredithcorp Io V3 Mm Image Q 85 California Poppy Poppy Field Poppies


35 Reasons London Is Prettier Than Paris Blue Aesthetic Pastel Pastel House Blue Aesthetic


John O Groats Map Scotland Google Search Inverness Scotland Map England Map

Related : blå sygesikringskort england brexit.